Certified Ethical Hacker WebCast Etkinliği

Certified Ethical Hacker WebCast Etkinliği

Günümüzde hem kişiler hem de kurumlar için güvenlik konusu oldukça önemli hale gelmiştir. Örneğin; Facebook account’u ele geçirilen bir kişi adına yapılacak yanlış içerikli paylaşımlar hem kişilerin hem de kurumların itibarını zedeleyecektir. Bu doğrultuda özellikle kurumlar sistemlerinde herhangi bir açık olup olmadığı, zaafiyetin bulunup bulunmadığını, firmalar üzerinden ya da bu işi kişisel bazda yapan kişilerden yardım almakta ve penetrasyon (sızma) testi raporları hazırlattırmaktadır. Webcastimizde saldırganların kullandıkları bazı araçlar ve saldırı teknikleri üzerine durulmaktadır. Genel olarak aşağıdaki konu başlıkları uygulamalı olarak anlatılmıştır.

  • Nmap ile hedef sistem üzerinde tarama
  • Man in The middle attack atak
  • Metasploit ve Armitage ile hedef sisteme sızma
  • Social Engineering – SE TOOLKIT

VMWare sanallaştırma platformu üzerinde çalıştırılan Kali Linux ile hedef sistemler üzerinde dünyaca en çok kullanılan ve her geçen gün yeni özellik eklenen NMAP tool’u ile host scanning, port scanning işlemleri yapılarak saldırı noktaları tespit edilecektir. Portlar, bir evin kapı ve pencereleri gibidir. Bir hırsız eve girmeden önce giriş yapabileceği noktaları tespit eder. Bu noktalar elbette kapı ve pencerelerdir. Bilişim sistemlerinin kapı ve pencereleri portlardır. Açık port tespitinden sonra Kali Linux içerisindeki Metasploit ve Armitage gibi tool’lar ile hedef sisteme sızma uygulamaları yapılarak, hedef sistem ele geçirilecektir. Webcast sonunda ise günümüzde insanları kandırmak için en çok kullanılan yöntemlerden birisi olan social engineering’e değinilecek ve hedef kullanıcı şaşırtılarak, kişisel bazı bilgileri ele geçirilecektir.

Sizde ethical hacking konusuna meraklıysanız ve bu alanda profesyonelleşmek istiyorsanız Certified Ethical Hacking kursuna katılmanız büyük yararlar sağlayacaktır.




iptal-ve-iade